Laatste nieuws

1 day ago

Shanti's

Deze week hadden de Shanties een hele competitieve opkomst. Het was namelijk weer eens hoog tijd om het piramidespel te spelen en de andere dames uit te dagen voor allerlei soorten spelletjes en te zien wie er het beste was. De winnaar kreeg een lekkere chocolade letter!

Na zoveel uitdaging was het natuurlijk tijd om ook weer samen te spelen met een fluisterspel en zap!
...

2 weeks ago

Shanti's

Regio Welpenspel op 9 november In de Boogaard te Rijswijk ...

Regio Welpenspel op 9 november In de Boogaard te Rijswijk

3 weeks ago

Shanti's

Het was een speciale zaterdag voor de dames, want ze kwamen achter een geheim. Ko zijn tweede naam is namelijk Ken! En omdat Ko Ken heel erg veel op koken lijkt, was dat ook precies wat ze gingen doen.
Omdat het weer nogal guur was, mochten de Shantis binnen spelen met vuur. Op de gasstellen gingen ze samen met Ko pannenkoeken bakken. En niet zo maar pannenkoeken, maar speciale in de kleur van hun eigen nest.
Wat een heerlijke, zoete opkomst!
Maar na de rommel moest er ook snel opgeruimd worden, want aan het eind waren er ook 2 installaties.
1 nieuwe Shanti die nu ook onze das mag dragen, maar ook werd onze eigen Sona bij de groepsraad ingestemd als leider en mocht nu ook officieel de eed afleggen.
Tot slot kreeg onze Baloe ook zijn officiƫle insigne voor zijn kwalificatie als teamleider uitgereikt van onze voorzitter.

Nu alles er weer mooi groen en compleet bijloopt, zijn we helemaal klaar voor het regiospel volgende week op de Boogaard!

Tot Volgende Week!
...

4 weeks ago

Shanti's

Pfew! De griezeligste opkomst van het jaar hebben we weer achter de rug! Afgelopen vrijdag was het namelijk tijd voor een Halloween groepsopkomst samen met de Scouts en Explorers.
Na de gezamenlijke opening bij de vlaggenmast, zonder vlag, gingen we in de kampvuurcirkel zitten wachten wat voor eng verhaal er nu weer aan ons vertelt zou worden.
Terwijl we ons lieten geruststellen door de warme gloed van het kampvuur kwam er een vreemde man bij het vuur staan, met een nog vreemder verhaal.
Hij vertelde ons dat hij de zielenbewaker van Rijswijk is en dat waar de Hoeve nu staat voeger een begraafplaats was. Lange geleden werd de begraafplaats ontruimd, maar door onrusten werden er grafstenen gebroken en raakten verspreid in de omgeving. De vraag was of de Scouts en Shanti's wilden helpen om de grafstenen terug te brengen, zodat het weer rustig in de omgeving zou worden. Natuurlijk helpen onze kinderen graag! Per groepje moesten er drie stukken gevonden worden, een bij het bonte huis, een op de kruising van de Rijnwetering en de Dulder en een bij het graf in Den Hoekpolder. Helaas had de goede man alleen de plekken op een oude kaart gemarkeerd en moesten de Scouts en Shanti's eerst de plek op een moderne kaart zien te vinden. Gelukkig zijn onze Scouts best handig met kaarten (en anders kon de leiding wel een handje helpen). Al snel gingen alle groepjes op pad om de stukken te zoeken. Alleen tijdens het lopen bleek al snel dat zij niet alleen door de Hoekpolder liepen, overal kwamen ze griezels tegen. Enge clowns met een ballon, twee dames die als waanzinnigen naar hun hondje op zoek waren, weerwolven en militairen met badeendjes. Je kon het zo gek niet bedenken of het liep rond om de kinderen te laten schrikken.
De meeste scoutingkinderen zijn natuurlijk helemaal niet bang in het donker of van griezels, dus al gauw had iedereen alle stukken gevonden en konden ze terug naar de Hoeve voor een lekkere beker limonade bij het veilige, warme vuur.
Uiteraard was de zielenbewaker helemaal blij met alle stukken grafsteen, zodat hij al die griezels weer ten ruste kon leggen.

Wat was het een heerlijk griezelavondje en tot griezels!
...

1 month ago

Shanti's

Deze week was het weer JOTA - JOTI (Jamboree on the Air/Internet). Een wereldwijd event van scouting dat allerlei vormen van (internationale) communicatie viert.
Zoals elk jaar besteden wij hier natuurlijk weer aandacht aan, maar wat nou als er geen electriciteit is? En er geen radio of internet zou bestaan?

Wist je bijvoorbeeld dat er in 1829 een speciaal schrift voor blinde mensen werd ontwikkeld?

De Shanti's weten daar nu van alles van, want zij hebben onder begeleiding van Ping geoefend met het schrijven van Braille, maar ook met het gebaren in de gebarentaal die dove mensen gebruiken.

Wontolla had ook nog een andere manier van communiceren. Wat nou als je op een boot zit en je moet wat vertellen over een lange afstand zonder radio? Nou dat kan dus met behulp van vlaggen! Eerst binnen op papier en in theorie en na de limonade ook buiten met de echte vlaggen die Wontolla voor ons had meegenomen.

Het leuke van deze nuttige manieren van communiceren is dat je het straks op school ook als een geheimtaal kan gebruiken!

Tot volgende week vrijdag voor de griezeligste opkomst van het jaar!

(p.s. Halloween is altijd extra leuk als je jezelf ook verkleed, dus jullie mogen zeker ook allemaal verkleed komen vrijdag avond!
...

Load more