Laatste nieuws

2 days ago

Shanti's

...

2 days ago

Shanti's

...

3 days ago

Shanti's

Eindelijk weer terug op de Hoeve met een normale opkomst. De dames gingen Back to Basic met het leren strikken van onze veters.

Baloe en Ko zouden zorgen voor de veters, maar ze hadden per ongeluk dikke touwen gehaald! Gelukkig weten scouting kinderen daar wel raad mee. Want touw knopen en pionieren zijn echte scouting basis vaardigheden. De Shanties vlogen snel door het leren van de platte knoop, de achtknoop, de mastworp en zelfs de kruis sjorring

Na een limonade drink momentje was het dan tijd om echt te laten zien wat ze konden, door Sona en Ko aan een paal vast te binden en door stevige driepoten te knopen (het echte goede begin voor de kamptafel). Het was zo stevig dat zelfs Baloe er op kon springen!

De Shanti dames hebben hiermee een mooie vliegende start gemaakt voor het bahalen van hun knoopbadge!

Tot Volgende Week!
...

2 weeks ago

Shanti's

Vandaag na vele gekke en leuke opkomsten een echte shanti-opkomst. we hebben de kinderboerderij bezocht met alle leuke dieren. We hebben veel gespeeld en geknuffeld met de dieren op de boerderij. Daarna hebben we zelfs nog meer een beestenboel gemaakt door de namen van de jungle boek te leren door jungle tikkertje te spelen. De meiden vonden het hartstikke leuk!

Tot volgende week!
...

3 weeks ago

Shanti's

Vandaag was het weer tijd voor het jaarlijkse overvliegen. Alle kinderen die oud genoeg waren voor de volgende speltak, moesten via hindernissen “overvliegen” naar hun nieuwe speltak.

Ivm mogelijk slecht weer begonnen we met een kussen gevecht binnen. Dat was best druk zeker met de vele ouders er ook bij. Dit werd gevolgd door een klim parcourtje voor de Bevers door het Explorer lokaal.

Buiten was het gelukkig inmiddels een stuk mooier weer dan tijdens het opbouwen. En vervolgden we het overvliegen met een touwtrek wedstrijdje, met alle 20 overvliegers op het veld.

Hierna begon het natte gedeelte, een stuk tijgeren onder een camouflage net door. Aangevuld met wat emmertjes water, werden de overvliegers al behoorlijk nat.

Als laatste onderdeel, moesten ze aan een touw onder een vierpoot, het meertje in slingeren.

Nadat alle overvliegers kopje onder waren gegaan volgde veel van de andere kinderen ook het meer in. Dolle pret :).

Na droge kleren aangetrokken te hebben sloten alle overvliegers met hun nieuwe speltak af. En konden ze weer mee naar huis, samen met een grote zak kleren voor in de wasmachine.

We wensen alle kinderen die overgevlogen zijn een hele fijne tijd en veel nieuwe uitdagingen bij hun nieuwe speltak!

Tot volgende week!
...

Load more