Laatste nieuws

3 weeks ago

Shanti's

Aan het begin van de avond is een e-mail verstuurd naar alle ouders/ mail adressen in SOL. Alle opkomsten zijn afgelast t/m 31 maart. Dit op advies van de regering en Scouting Nederland. Ook NL Doet is deze zaterdag (landelijk) afgelast.
Geen e-mail gekregen? Controleer je email adres bij de leiding van de speltak van je kind(eren)
...

3 weeks ago

Shanti's

Jantje Beton 2020 ...

1 month ago

Shanti's

29 februari ...

1 month ago

Shanti's

Afgelopen zaterdag gingen de shanti's samen met de leiding een kamptafel pionieren. Ook was Ikki van de welpen zo aardig om te helpen. Om te beginnen werden alle piopalen door de Shanti’s naar binnen gebracht, de leiding heeft de touwen gepakt en vervolgens zijn we in drie groepen verdeeld. Twee groepen hebben een driepoot gemaakt en het laatste groepje heeft samen met Sahi en Woeps knopen geoefend. Alle Shanti’s kunnen de platte knoop inmiddels feilloos maken. Ikki, Ko, Ping en Sona hebben vervolgens de meiden geholpen met het maken van een kampeertafel. Dit is uitermate goed gelukt. We hebben een paar foto’s gemaakt en er zijn meer piopalen uit de loods gehaald voor een geraamte om de tent aan vast te maken. Er was nog wat tijd over en toen hebben we nog een rondje “Weerwolven van Wakkerdam” gedaan. Om 4 uur zijn de jongste Shanti’s naar huis gegaan. De oudsten hebben hun slaapplek (tent) voor de nacht gereed gemaakt.

Sahi en Sona zijn met de meiden gaan zitten en hebben een boodschappenlijstje gemaakt. De oudsten mochten zelf kiezen wat ze wilde eten. Ze waren zelf verantwoordelijk voor het halen van de boodschappen. Na de boodschappen zijn de meiden begonnen met het bereiden van het avondeten. Ze hebben ons getrakteerd op Wraps en een lekker chocolade toetje. Ping heeft de leiding getrakteerd op steak tartare, het was erg lekker, dank je wel.

Na het avondeten was het tijd voor de dropping. De meiden vonden het ietwat spannend, maar samen met Sahi en Sona zijn de Shanti’s veilig thuis gekomen. Bij thuiskomst zaten ze vol verhalen en hebben ze iets te drinken gekregen. De andere leiding had ondertussen de Hoeve bioscoop klaar gezet. De Shanti’s hebben hun pyjama aangetrokken en daarna hebben ze lekker film gekeken onder het genot van een glaasje fris, popcorn, chips en bittergarnituur.

Na de film was het tijd voor bed. Ze hebben een heerlijk nachtje (binnen) in de tent doorgebracht. De meisjes hebben lekker uitgeslapen. Na het ontbijt was het tijd voor de opruimen en de schoonmaak. Dit vonden ze duidelijk minder leuk.

Meiden het was echt heel gezellig en Ikki enorm bedankt voor je hulp.

Tot zaterdag
...

Load more