Laatste nieuws

3 days ago

Shanti's

Alaaf!! Welpen, Shantis’s en Bevers. Alles bij elkaar goed voor een heel gezellig middagje Carnaval! Al hossend en polonaise lopend werd de middag afgetrapt uiteraard met een boel confetti en serpentine 🎉. Uiteraard geen carnaval zonder stoelendans, in ons geval een krukjesdans. Een dappere welp en shantiwelp streden om de laatste klus, de welp ging er met de winst vandoor. Na een ronde ballontrappen werd de dorst gelest. Op het eind nog met een rondje limbodansen de gezellige middag afgesloten. Het was weer een geslaagd feestje 🎈. Fijne vakantieweek allemaal ...

3 weeks ago

Shanti's

Wat zijn wij verwend afgelopen zaterdag. Het was een zeer gezellig Feestje. Gezellig met alle vrouwen in een kleedkamer. Ko en Ping hadden de taak om onze spullen in een kluisje te doen. Dat is gelukt 🎉. We hebben 💨 (snel) onze spulletjes op een stoel gelegd en zijn heerlijk gaan🏊‍♀️🏊‍♂️. We zijn met z’n allen van de glijbaan afgeweest en hebben veel plezier in stroomversnelling gehad. Halverwege heeft Sahi chippies getrakteerd. Na het afsluiten van een bijzonder geslaagd feestje is de leiding ook in het zonnetje gezet. Allemaal heel erg bedankt en tot volgende week dan gaan Ping en Sona jullie verrassen. Ook volgende week mogen jullie vriendinnetjes meenemen. ...

1 month ago

Shanti's

Agelopen zaterdag hadden de shanti's een hele interessante opkomst, samen met Woeps en Ko leerde ze wat EHBO is en wanneer je het moet toepassen⛑.
We begonnen eerst met het EHBO kist kijkspel, waarbij ze een bepaalde tijd kregen om in de EHBO kist te kijken en vervolgens zo snel mogelijk alle voorwerpen moesten opschrijven. Vervolgens gingen we stap voor stap de kist leeghalen en werd er uitgelegd waarvoor je wat gebruikt. Als laatste hadden de shanti's nog een leerzame quiz over de gevaren die je tegen kan komen en hoe je daar het beste EHBO bij kan gebruiken.

Tot volgende week allemaal!
...

2 months ago

Shanti's

Vandaag was het alweer de allerlaatste opkomst van 2019! Dit jaar pakten we groots uit, met iets dat wel eens een traditie zou kunnen worden. De hele Hoeve, van de Jongste Bever tot Het oudste Stamlid kwamen vandaag samen om lekker te genieten van een kerstontbijt dat door het bestuur georganiseerd werd.

Om 10 uur begonnen we met z’n allen bij de vlaggenmast met het openingslied van de Bevers, het vlag hijsen van de Shanti's, Welpen en Scouts en het vriendelijk hallo zwaaien van de Explorers.

Terwijl het bestuur hard bezig was om de eitjes te scramblen en de bacon te bakken, gingen alle speltakken samen het grote veld op om lekker vies te worden met een stevig potje “Rendier van de Noordpool” (Leeuw van Holland) in het gras en de modder.

Nadat iedereen lekker warm gerend was, snel onze handen gewassen en aan tafel die al helemaal feestelijk gedekt stond met op elk bord een croissant en een mandarijntje.
Na een momentje stilte konden alle kinderen aanvallen. De vaste regel van hartig voordat je zoet beleg mag gold vandaag voor een keertje niet en daar werd door de zoetekauwen gretig gebruik van gemaakt.

De sfeer was hartstikke gezellig met een lekker kerstmuziekje op de achtergrond waarbij je heerlijk vals mee kon zingen.
Nadat iedereen klaar was met eten was het moment aangebroken waarop we afscheid namen van Raksha en Baloe als leiding binnen de Hoeve. Zij kregen mooie kaarten van de leiding en kinderen en een aardigheidje, zodat ze zeker aan ons zullen blijven denken. We zullen ze vast en zeker nog wel eens langs zien komen voor een lekkere bak koffie.

Hierna was het natuurlijk weer tijd om actief te worden. De jongste kinderen gingen nog even achter het clubhuis spelen terwijl de oudste kinderen hielpen met het lokaal opruimen en de afwas.Na de gezamenlijke afsluiting bij de vlaggenmast was de laatste opkomst alweer ten einde.

Nu rest ons alleen nog om iedereen heerlijke feestdagen toe te wensen en een geweldig nieuwjaar! We hopen iedereen weer veilig en wel terug te zien bij de allereerste opkomst van 2020 met de BoKoTo op 11 Januari (meer informatie over de starttijd zal nog doorgegeven worden door de eigen leiding)

Tot Volgend Jaar!

P.s. vergeet ons niet als je nog oliebollen wilt bestellen voor oud en nieuw! Heerlijke oliebollen en het geld komt ten goede van alle jeugdleden!

scoutingoba.nl/
...

3 months ago

Shanti's

Afgelopen zaterdag hadden de Shanti’s een creative opkomst. De Shanti’s hebben namelijk samen hun eigen stripboek gemaakt. In twee groepen zijn ze begonnen. Het begon allemaal met brainstormen voor het perfecte stripboek verhaal. Na dat alle ideeën waren uitgewerkt. Werden de volledige verhalen uitgebeeld in foto’s. Elke foto werd nauwkeurig gemaakt met iedere foto een nieuwe, spannende actie. Het was namelijk de bedoeling dat alle foto’s bij elkaar het stripboek gingen vormen. En dit is dan ook erg goed gelukt.
Na dat alle foto’s waren geprint konden de meiden hun verhaal tot leven brengen door kleine stukjes tekst er bij schrijven. Na dat de final touches toegevoegd waren was het stripboek eindelijk af en zo ook de opkomst voor deze week.
...

Load more