Welpen zijn jongens van 7 t/m 11 jaar zij spelen samen in de Jungle met alle dieren uit het Jungleboek van R. Kipling.

De welpen opkomst is op zaterdagochtend van 10:00 t/m 12:30.

Voor meer informatie over onze laatste opkomsten zie hieronder het laatste nieuws met leuke foto’s. Voor de leiding en het programma zie de knoppen boven.

Je vind de Welpen ook op Facebook (klik)

 

Laatste nieuws

1 week ago

Welpen

Snel! Snel! Snel! Ik ben nog aan het na puffen van onze laatste opkomst. Het was deze week Mang's verjaardag, en 1 ding is zeker, volgende keer organiseren wij wel haar verjaardag en mag ze het zelf niet meer doen!
Wat had ze een druk schema gemaakt. WE moesten oa. cake versieren en opeten, maskers maken, stoelendans, een staart prikken op Shere Khan, snoep happen en slangentikkertje spelen.
Voor alle spelletjes en activiteiten had die gekke vleermuis maar 10 minuten ingedeeld. Maar we hebben het allemaal op tijd gered! Het was alleen wel jammer dat Mang niet op tijd wakker kon worden om ook nog haar kado in ontvangst te nemen. We gaan dat opnieuw proberen over 2 weken.
Maar het was ook een dubbel feest, want we mochten weer 3 nieuwe welpen officieel welkom heten binnen onze horde.
Daan, Fedor en Bram van Harte welkom en we hopen nog lang samen met jullie in de jungle te mogen spelen.

Tot volgende week in Voorburg voor het Welpen Regio Spel!
...

2 weeks ago

Welpen

Het jaarlijkse griezelfestijn vond weer plaats dit weekend! Helaas niet met zoveel Welpen als we graag hadden gezien, maar het was weer hartsikke gaaf! De Leiding en Explorers en Stam waren al vroeg begonnen met alles klaar zetten en schminken en dan om 19:00 uur kon het eindelijk beginnen.

Eerst met een hartelijk onthaal van ons 100ste jeugdlid! En natuurlijk zijn wij trots dat het een van onze welpen is. Toen we waren bekomen van al die opwinding en de scouts met hun leiding hun casinoavond starten, waren we Woeps kwijt! Raksha en Ikki vertelden toen dat er maar een ding op zat, gouden blokjes halen in een met griezels gevulde wijk om haar terug te kopen.
Een voor een gingen de stoere groepen jongens en meisjes op pad in de polder die in eens vol met gevaar zat. Allerlei griezels die er wel bekend uitzagen waren toch wel een beetje eng.
Bij de vier verschillende posten konden de welpen en shantis gouden blokjes verdienen. Toen iedereen eindelijk alle blokjes had, moesten ze nog Woeps zoeken en bevrijden. Natuurlijk kwam alles weer goed en kregen we onze Woeps weer in een stuk terug.

Maar wat heb ik gelachen en gegriezeld. Dit gaan we volgend jaar zeker weer doen!

Dank aan alle Explorers en Stam die wilden komen helpen, zodat het niet alleen een hike in het donker werd, en extra dank aan onze 2 explorer-dames die dit alles hebben opgezet voor ons en het zo goed hebben gedaan!

Tot griezels volgende week
...

3 weeks ago

Welpen

www.youtube.com/watch?v=Kt1IzTwYags&feature=youtu.be&fbclid=IwAR03WJtOvgtDNBHNbL7nJOFsODVXn3mP2Dg...

En Hoe internationaal is die JotA/JotI dan? Hier een impressie van Bas Den Neijsel en Ronald de Beer van onze zendstam die op bezoek gingen in Luxemburg om van daaruit mee te helpen om dit evenement mogelijk te maken.ENG 19-20-21 October 2018- The JOTA-JOTI EU Radio base LX9S (HB9S – EU office Geneva) has been prepared for the contacts between Scouts world-wide during the...
...

Video image

Comment on Facebook

4 weeks ago

Welpen

Papa Bravo six Hotel Yankee Golf, Papa Bravo six Hotel Yankee Golf, Ik ben Raksha enneh nest groen! ik heb hier de V van Vuur!

Het was vandaag toch weer een soort feestje op de Hoeve. Vandaag was het weer tijd voor de JotA/JotI. Het internationale communicatie festijn van scouting. De heren en dames welpen hebben vandaag samen de activiteiten gedaan samen met de zendstam (trouwens zendsnorren nogmaals dank voor alle leuke activiteiten die we dankzij jullie hebben kunnen doen!).
Omdat alle welpen samen toch best een grote groep samen zijn werd de groep in tween gesplitst en n de pauze werd er weer geruild van activiteit.

De ene helft ging op zoek naar letters bij vreemde snuiters in onesies bij de tuinhuisjes, waarna ze de gevonden letters moesten doorgeven op de portofoons naar de centrale verzamelaar. Natuurlijk werden de letters niet zomaar gegeven en moesten de heren en dames er weer hard voor werken (oftewel rennen).

De andere helft ging in de hoeve aan de slag met morsecode, de 'ouderwetse' zendapparatuur en de moderne tegenhanger op het internet. Buiten mochten zij experimenteren met het semafoor alphabet met onze geïmproviseerde vlaggen.

Ik kan naar waarheid zeggen dat ik dit toch wel de allerleukste JotA/JotI vond die ik ooit heb meegemaakt. Wat was het gezellig vandaag met alle welpen, leiding en zendstam!

Ik kijk ook echt uit naar volgende week naar onze avond Halloween opkomst die de Explorers voor alle dames en heren welpen gaan organiseren. Top dat onze jongeren dit zo leuk doen voor de jongere leden van de vereniging!

Snel maar onze Halloween outfit weer afstoffen! Tot Volgende Week!
...

4 weeks ago

Welpen

Money, Money Money!

Onze Chil had namelijk heel veel rondgevlogen en heel wat informatie verzameld over hoe dat nou zit met geld. En dat kwam hij afgelopen weekend allemaal vertellen in zijn mooie pak!
Na eerst wat renspelletjes om de energie kwijt te raken, gingen de welpen eens zitten voor een goed gesprek over wat geld nou eigenlijk is. Daarna kregen ze allemaal 10 knikkers en die mochten ze vrij besteden (of niet) aan een aantal bezigheden. De welpen leerden al snel dat je knikkers zo op zijn en dat je daarna toch echt hard aan de slag moet om meer te verdienen. En dat valt zeker niet mee!
...

Load more