Welpen zijn jongens van 7 t/m 11 jaar. Zij spelen samen in de Jungle met alle dieren uit het Jungleboek van R. Kipling.

De welpenopkomst is op zaterdagochtend van 10:00 t/m 12:30.

Voor meer informatie over onze laatste opkomsten, zie hieronder het laatste nieuws met leuke foto’s. Voor de leiding en het programma zie de knoppen boven.

Je vind de Welpen ook op Facebook (klik)

Ā 

Laatste nieuws

7 hours ago

Welpen

Het komt niet vaak voor, maar St Joris en Pasen in één opkomst vieren met de hele groep. En dat met zomerse temperaturen. Heerlijk. Alleen rond het kampvuur was wel erg warm. Men begon in groepjes een deel van het St Joris verhaal voor te bereiden om na het ontsteken van het vuur deze als één verhaal uit te beelden. Na een paar kampvuurliedjes de groep in tweeën gesplitst om daarna nog even 'Leeuw van Holland' te spelen. Maar het is ook Pasen. De leiding had ondertussen vele chocolade paaseitjes verstopt. Nu ze nog even vinden. Maar dat bleek geen moeilijke opdracht. Of ze ze allemaal hebben gevonden? Daar komen we in de komende periode wel achter. (Er werden zelfs pepernoten gevondenšŸ˜€). Nog even achter vrijspelen en toen was het echt weer tijd om naar huis te gaan.
Volgende week is het Koningsdag. Dan staan we in Sion met leuke spelletjes. Heb je niks te doen die zaterdag? Kom dan gezellig langs.
...

6 days ago

Welpen

Na het harde werken van vorige week tijdens de duinenmars, was het deze week tijd om alleen maar te spelen!
Omdat we in de jungle nooit alleen spelen, waren er wel 5 nieuwe jongens komen kijken en hadden wij deze week Milky (ook wel bekent als Melvin) uitgenodigd om bij ons te komen spelen. En als een goede gast kwam Milky niet met lege handen. Hij had dozen vol met Nerf geweren, pistolen en pijltjes meegenomen! Deze week was het een groot nerf-feest!

De welpen werden in 2 groepen gedeeld. Binnen vlogen de pijltjes links, rechts en rechtdoor om je oren. terwijl buiten de jongens trefbal speelden en een fort bouwden tijdens het wachten op hun beurt met de nerf pistolen.

Ook de leiding speelde gezellig mee en werd goed beschoten door de welpen! Heerlijk af en toe zo'n opkomst zonder leermomenten en alleen lekker spelen!

Tot volgende week bij onze Sint-Joris / Paas opkomst met de hele groep!

(ps vergeet niet de veranderde opkomst tijden van 12:00 tot 15:00!)
...

Comment on Facebook

Chantal van der Voort kijkšŸ˜‰

2 weeks ago

Welpen

De tijd van het jaar om de duinen te bedwingen was weer aangebroken. Het was weer tijd voor het jaarlijkse wandelfestijn van de Duinenmars. Dit jaar deden de welpen het eens anders dan anders. We maakten er samen met de Shanti's er een heel weekend van. De dames doen dit elk jaar en nu deden wij een keertje met hun mee. Omdat beide welpengroepen lekker groot beginnen te worden werd er in beide lokalen geslapen en moesten we ook in 2 groepen gaan lopen. Dee eerste groep met de wat langzamere lopers gingen als eerste weg om de rolstoelroute te lopen en de wat snellere en meer ervaren lopers volgende daar al snel achteraan.
We hadden veel geluk met het weer, want het was heerlijk wandelweer, niet te warm, niet teveel zon, en daardoor ook lekker rustig met andere lopers. En ook met het eten was het weer genieten. Onderweg lekker een bakje patat met saus naar keuze en terug op de Hoeve stonden er al bakken vol met lekkere dingen om wraps mee te maken.
De leiding had eigenlijk een luie avond gepland met een gezellig filmpje kijken, maar helaas werkte de techniek weer eens een keer niet mee. Maar scouting zou scouting haast niet zijn als er geen spel weerwolven van wakkerdam in de kast ligt. Dus er werden snel 2 spellen tevoorschijn getoverd en zo konden we de avond toch gezellig afsluiten met een rondje weerwolven van wakkerdam in onze slaapzak.

De volgende dag hadden we wel heel veel geluk, na het ontbijt bleek het echt heerlijk zonnig lenteweer te zijn. Dus in plaats van allerlei ingewikkelde spellen, zijn we gewoon gezellig met z'n allen op in de boomgaard allerlei renspelletjes gaan spelen.

Al met al was het weer een enorm gezellig weekend!
Tot volgende week allemaal!
...

3 weeks ago

Welpen

Het was deze zaterdag weer heerlijk lente weer en daar werd goed gebruik van gemaakt. De welpen begonnen met hun energie eruit te rennen doormiddel van een estafette race. Daarna snel naar binnen gegaan waar de welpen een uitleg kregen van Chil over het maken van een stripboek. Elk nest moest hierna zijn eigen strip ontwerpen en schrijven. Nadat alle strips getekend en geschreven waren was het tijd om ze uit te beelden en de jongens hadden de grootste lol.

Tot volgende week!

Ps. Vergeet volgende week je wandelschoenen en je slaapspullen niet!
...

4 weeks ago

Welpen

Soms moet er geƫxperimenteerd worden op scouting. Voor het eerst hebben wij een kader weekend gehad met onze gidsen en helpers. Het kader mocht op vrijdag avond al naar de hoeve komen voor een lekker nachtje slapen en de voorbereiding van de opkomst voor de volgende dag. Want op zaterdag mochten de gidsen Leiding-voor-een-dag zijn.

Vrijdagavond werd er hard gewerkt door het kader aan hun eigen opkomst idee. Ze wilden samen met alle welpen pannenkoeken bakken en een korte tocht lopen om de ingredienten te vinden. Maar ja het blijkt dus dat zo'n opkomst niet zichzelf regelt na zo'n gaaf idee. Dus er moesten boodschappen gedaan worden en een route nagelopen worden in het donker. Gelukkig stond het kampvuur al aan toen ze terugkwamen en konden ze nog even lekker warm worden bij het vuurtje onder het genot van een drankje en popcorn.
Natuurlijk hoort er een klein beetje verwennerij bij een kaderweekend, dus 's morgens mochten de jongens zelf lekker een eitje en spek bakken. Al sneller dan de jongens hadden gedacht stond de rest van onze horde al voor hun neus en toen mochten ze toch echt de opkomst over gaan nemen, met de echte leiding die van af een afstandje alles in de gaten hield, of misschien stiekem er misbruik van maakte om zelf ook weer eens helemaal welp te kunnen zijn.

Ik kan alleen maar zeggen hoedje af jongens. Jullie hebben een geweldig idee goed uitgewerkt en op de dag zelf best goed begeleid. Ik weet zeker dat we in de komende jaren dit idee nog wel een paar keer gaan gebruiken!

Tot volgende week!
...

Comment on Facebook

Joris vond het superleuk!

Aiden heeft het weer erg naar zijn zin gehad! Dank jullie wel

Lucas heeft 't erg naar z'n zin gehad.... šŸ‘

Load more