Welpen zijn jongens van 7 t/m 11 jaar. Zij spelen samen in de Jungle met alle dieren uit het Jungleboek van R. Kipling.

De welpenopkomst is op zaterdagochtend van 10:00 t/m 12:30.

Voor meer informatie over onze laatste opkomsten, zie hieronder het laatste nieuws met leuke foto’s. Voor de leiding en het programma zie de knoppen boven.

Je vind de Welpen ook op Facebook (klik)

 

Laatste nieuws

3 days ago

Welpen

Het was weer zaterdag dus de leiding had weer een leuke opkomst in gedachten tot dat onze opening plotseling werd verstoord door Prof Plof die onze hulp nodig had. Hij was namelijk bezig met een geheimzinnige machine maar die ontplofte en toen was die al zijn onderdelen kwijt.

Gelukkig waren de welpen niet bang voor het typisch Hollandse weer en nadat Mang Prof Plof had verzorgd konden we op zoektocht gaan. Prof Plof kon zich alleen nog veel bomen en gras herinneren maar de welpen wisten al direct waar ze naartoe moesten. Op de eerste locatie vonden we helaas niets, maar Prof Plof had gelukkig nog een GPS en natuurlijk wisten de welpen hoe die werkte en hadden ze de onderdelen snel gevonden.

Eenmaal terug op de hoeve leek het Chil toch wel verstandig om Prof Plof een lesje te geven over elektriciteit. Chil studeert immers elektrotechniek. Met assistentie van de welpen werden alle onderdelen getest en kreeg Prof Plof weer een opfriscursus waarna die weer door kan gaan met zijn geheimzinnige project.

Prof Plof, succes met uw project en voor de welpen, tot volgende week!
...

1 week ago

Welpen

Vandaag hebben wij de nieuwe welpen verwelkomt in de jungle. Maar wat doen we daar ook alweer? Tijdens het openen was Chil helemaal vergeten hoe hij moest openen. Gelukkig konden de welpen hem uitleggen hoe het allemaal moest.
Met zoveel nieuwe gezichten moesten we maar elkaars namen gaan leren, en er is geen betere manier om dat te doen dan met een ouderwets potje krantenmeppertje. Daarna werd het tijd om lekker naar buiten te gaan voor jungletikkertje.
Na al dat rennen was het toch wel fijn om even een glaasje limonade te drinken en kregen we een traktatie van Mang voor haar verjaardag. Na deze korte pauze liepen we met z’n allen naar de polder om daar een potje levend stratego jungle style te doen. Het was erg spannend, maar uiteindelijk heeft team rood gewonnen!
...

Vandaag hebben wij de nieuwe welpen verwelkomt in de jungle. Maar wat doen we daar ook alweer? Tijdens het openen was Chil helemaal vergeten hoe hij moest openen. Gelukkig konden de welpen hem uitleggen hoe het allemaal moest.
Met zoveel nieuwe gezichten moesten we maar elkaars namen gaan leren, en er is geen betere manier om dat te doen dan met een ouderwets potje krantenmeppertje. Daarna werd het tijd om lekker naar buiten te gaan voor jungletikkertje. 
Na al dat rennen was het toch wel fijn om even een glaasje limonade te drinken en kregen we een traktatie van Mang voor haar verjaardag. Na deze korte pauze liepen we met z’n allen naar de polder om daar een potje levend stratego jungle style te doen. Het was erg spannend, maar uiteindelijk heeft team rood gewonnen!Image attachment

Comment on Facebook

Waar is Willem tel

2 weeks ago

Welpen

Vandaag was het weer tijd voor het jaarlijkse overvliegen. Alle kinderen die oud genoeg waren voor de volgende speltak, moesten via hindernissen “overvliegen” naar hun nieuwe speltak.

Ivm mogelijk slecht weer begonnen we met een kussen gevecht binnen. Dat was best druk zeker met de vele ouders er ook bij. Dit werd gevolgd door een klim parcourtje voor de Bevers door het Explorer lokaal.

Buiten was het gelukkig inmiddels een stuk mooier weer dan tijdens het opbouwen. En vervolgden we het overvliegen met een touwtrek wedstrijdje, met alle 20 overvliegers op het veld.

Hierna begon het natte gedeelte, een stuk tijgeren onder een camouflage net door. Aangevuld met wat emmertjes water, werden de overvliegers al behoorlijk nat.

Als laatste onderdeel, moesten ze aan een touw onder een vierpoot, het meertje in slingeren.

Nadat alle overvliegers kopje onder waren gegaan volgde veel van de andere kinderen ook het meer in. Dolle pret :).

Na droge kleren aangetrokken te hebben sloten alle overvliegers met hun nieuwe speltak af. En konden ze weer mee naar huis, samen met een grote zak kleren voor in de wasmachine.

We wensen alle kinderen die overgevlogen zijn een hele fijne tijd en veel nieuwe uitdagingen bij hun nieuwe speltak!

Tot volgende week!
...

1 month ago

Welpen

Vandaag was weer de eerste echte opkomst na het zomerkamp dus zaten de welpen vol energie!
Na een leuk potje ‘iemand is hem niemand is hem’ gingen we naar binnen om na een korte uitleg van Ikki als ware raketontwerpers onze eigen petflesraketten te bouwen. De welpen kregen al direct de vetste ideeȅn en begonnen gelijk wild te knutselen.

Na een uur van ontwerpen en bouwen was het tijd voor de limopauze, waarna de raketten klaargemaakt werden voor de lancering. Van klassieke raketten tot heuse star wars ruimtevaartuigen, alles werd afgevuurd vanaf ons superdeluxe lanceerplatform in de boomgaard. Na een spannende en natte race kwamen we erachter dat de mooiste raket niet altijd de beste is en kwam de fles van Alan toch het allerverste.

Tot volgende week!
...

3 months ago

Welpen

Vrijdag. De laatste dag en dan zit het er weer op. De kinderen kunnen terugkijken op een leuk kamp met een waanzinnig thema waar de leiding een jaar geleden mee begonnen is met de voorbereidingen. Na het inmiddels gebruikelijke ritueel van opstaan, ontbijt en corvee, kregen ze een examen. Hierbij moesten ze aan de Inspecteur aantonen dat de lessen van de afgelopen week zeer nuttig geweest is en dat Zweinstein kan blijven voortbestaan. Het waren zeer pittige vragen, maar na de beoordeling bleek dat ze allemaal geslaagd zijn. Na het examen konden ze even bijkomen onder het genot van het verplichte drinken waarna ze daarna de tassen alvast konden inpakken. Alleen de kleding die ze de volgende dag nodig hebben, mocht op bed blijven liggen. Na de lunch was er tijd voor een paar workshops. Hier konden ze origami vouwen, poppetjes maken, een groot schilderij maken met je handen en voeten, Vliegers maken en maak je eigen dominospel.
Ondertussen was een deel van de leiding al begonnen met het afbreken van de grote tent en de tenten waar de oudste welpen en Shanti’s hadden geslapen. Een deel van het sanitair werd al schoongemaakt en werd tot verboden gebied verklaard. Nog even oefenen voor de bonte avond.
Tijd voor het avondeten. De laatste keer met elkaar. De kookstaf is hiervoor zelfs naar België gereden om daar echte Vlaamse frietjes te halen. De snacks werden in de keuken gefrituurd. De tafel werd afgedekt met plastic en daarop werden alle sausjes op verspreidt. De patat is inmiddels gearriveerd en ook deze werd over de tafels verdeeld. Het werd één grote graai partij. Wat hebben ze lekker gesmuld. Na het corvee zijn we begonnen aan de Bonte Avond. Eerst buiten rond de Leidingsteen, maar omdat het begon te regenen zijn we naar binnen gegaan. Vele acts hebben we voorbij zien komen. Van liedjes, moppen tot een breakdance act. Maar de kinderen wilden nog lang niet naar bed, dus de muziek lekker aangezet waarop ze nog even op konden dansen. Toen werd het echt tijd om naar bed te gaan.

Zaterdag:
In alle vroegte was de leiding al opgestaan om het e.e.a. weer op te ruimen. Eigen bagage werd ingepakt en de laatste tenten afgebroken. Om 8.00u werden de kinderen gewekt. Het ontbijt werd een lopend buffet. Op tafel hadden we brood met beleg staan welke door de leiding belegd werd. Na het ontbijt de kinderen naar buiten en het clubhuis werd schoongemaakt. Nu maar wachten op de bus. Deze kwam mooi op tijd aan en de koffers werden ingeladen. Na een korte pauze voor de chauffeur werd het tijd om Zweinstein te verlaten.
Op het parkeerterrein bij Eikelenburg verzamelden ondertussen de ouders om hun kroost op te wachten. Gespannen werd de bus gevolgd via de live locatie. Ja ze zijn er. Er werd flink geknuffeld en geluisterd naar alle verhalen. Het kamp is weer voorbij. Rest alleen nog de vuile was. Iedereen een fijne vakantie toegewenst en tot het nieuwe seizoen.
...

Load more