Welpen zijn jongens van 7 t/m 11 jaar. Zij spelen samen in de Jungle met alle dieren uit het Jungleboek van R. Kipling.

De welpenopkomst is op zaterdagochtend van 10:00 t/m 12:30.

Voor meer informatie over onze laatste opkomsten, zie hieronder het laatste nieuws met leuke foto’s. Voor de leiding en het programma zie de knoppen boven.

Je vind de Welpen ook op Facebook (klik)

 

Laatste nieuws

7 days ago

Welpen

Het begon heel stil deze week. De scouts hadden geen opkomst en de welpen hadden daardoor het rijk voor zichzelf. Wat heerlijk rustig! Nou ja, eigenlijk iets te rustig.
Maar daar had de leiding wel een oplossing voor, want als we nou alle papa's (en 2 mama's) uitnodigen is het ineens een heel stuk minder stil!
Zo gezegd is zo gedaan en met zoveel gezellig kletsende papa's en mama's en een jarige welp, werd een gewone opkomst ineens een feestje.

De opkomst begon (bijna op tijd) zoals altijd met de opening bij de vlaggenmast. En met zoveel welpen en ouders blijkt dus dat we een grotere appelplaats nodig hebben 😉
Na de gezamenlijke opening zijn we snel naar binnen gegaan om de regen een beetje te ontlopen. Daar werden de nesten uitgedaagd om met de papa's en mama's de stevigste brug te bouwen van de Bambox.
Uiteindelijk hadden we geen echte winnaar, want alle bruggen, ondanks dat ze verschillend waren, konden de zware ton (of zelfs een hele welp) omhoog houden. Terwijl er hard gebouwd werd binnen waren Baloe en Jacala al hard bezig om een vuurtje buiten in de regen te bouwen voor het volgende onderdeel, het oud Hollands broodje bakken aan een stok! Dat was gelijk een mooi moment voor een bakkie koffie of thee voor de volwassenen en een lekkere limonade voor de welpen.
Maar zelfs een lekker warm vuurtje houdt je niet meer droog als het echt hard gaat regenen, dus na het bakken zijn we weer naar binnengestapt voor een stevig potje brandstapels, lynchpartijen en weerwolven.
Maar met zoveel mensen weerwolven spelen werd voor Raksha een beetje te ingewikkeld, dus om het aantal kaartjes dat Raksha moest onthouden kleiner te maken, vormden de welpen met hun papa of mama een team met samen 1 kaartje.
Het was zo gezellig dat we bijna de tijd vergaten! Ietsje te laat moesten we dan toch weer afscheid nemen van elkaar, maar gelukkig zien we de welpen in ieder geval weer volgende week op het Scouting Labelterrein Bieslandse Bos ons weekend ter voorbereiding van ons ZoKa.

Papa's en mama's bedankt voor het meespelen met ons en de welpen. We hebben er allemaal weer ontzettend van genoten!
...

1 week ago

Welpen

...

2 weeks ago

Welpen

Wat gebeurt er als de scouts en de welpen allebei willen pionieren, er niet genoeg hout en touwen voor beide is, en het zonnetje heerlijk brand? Nou dan gaan we gewoon de ideeen combineren! De scouts gingen samen met 2 van onze oudste welpen katapulten bouwen om waterballonnen mee weg te schieten, en de welpen gingen onder begeleiding van de patrouille- en rondeleiders aan de slag met het bouwen van vlotten.
Het eindresultaat een hele gezellige (en natte) opkomst.
...

3 weeks ago

Welpen

🎶Overal waar we komen... 🎶 Wat was het toch een gezellige boel in het Elsburgerbos. Niet alleen onze welpen en shanties waren daar heen getogen, maar alle welpen uit de regio Vlietstreek kwamen daar heen om een wereldreiziger in nood te helpen. We speelden met z'n allen een groot postenspel met als thema wereldreizen. Onze Welpen Leiding waren neergestreken in Zuid Amerika voor een potje voetbal (niemand durft nu nog te zeggen dat welpen niet sportief zijn) en onze lieftallige shanti leiding was nog iets verder gevlogen en leerden de kinderen wat van de Maori taal dmv een levend memory spel. Na afloop van een gezellige middag met ongeveer 300 welpen konden de heren en dames die meegedaan hebben weer een mooie nieuwe badge in ontvangst nemen.

Tot volgende week!
...

4 weeks ago

Welpen

Ivm een klein foto probleempje hier nog een verlaat bedankje aan Albertheijn Parijsplein!

Heel erg bedankt voor het sponsoren van ons diner! De kinderen hebben er heerlijk van gesmuld.
...

Load more