Welpen zijn jongens van 7 t/m 11 jaar. Zij spelen samen in de Jungle met alle dieren uit het Jungleboek van R. Kipling.

De welpenopkomst is op zaterdagochtend van 10:00 t/m 12:30.

Voor meer informatie over onze laatste opkomsten, zie hieronder het laatste nieuws met leuke foto’s. Voor de leiding en het programma zie de knoppen boven.

Je vind de Welpen ook op Facebook (klik)

 

Laatste nieuws

4 weeks ago

Welpen

112! 112!
De welpen hebben deze week geleerd hoe ze echte levensredders worden. Na een uitleg van Kaa en Ikki over wat ze moeten doen in een noodsituatie, mochten de welpen zelf aan de slag gaan met de stabiele zijligging.
Hierna gingen ze met hun nest hun eigen brancard maken. Maar dat bleek toch nog best moeilijk! Gelukkig gaf Jacala stiekem een paar hints aan de groepjes en uiteindelijk is het sommige nesten alsnog gelukt om hun eigen, werkende brancard te maken.
Daarna was het tijd om een brandoefening te houden. Na een mysterieuze waarschuwing van Ikki dat er iets zou gaan gebeuren, klonk opeens de harde 'slow whoop' van het brandalarm. Zonder aanwijzingen lieten de welpen zien wat ze zelf zouden doen bij een ontruiming, maar dit was toch nog best spannend!
Na een uitleg over wat ze moeten doen in het geval van brand, kregen de welpen nog een kans, en ja hoor: de welpen stonden in no-time veilig bij de verzamelplaats!
Na al het leren was het wel tijd om wat stoom af te blazen. Gelukkig wist Chill een spel wat helemaal in het thema pasten: ziekenhuistikkertje.

Tot volgende week!
...

 

Comment on Facebook

Goed bezig! Dat leren ze nog niet (bij ons) op school en toch zo belangrijk!

+ View previous comments

1 month ago

Welpen

Onder het mom van beter laat dan nooit nog een Gelukkig Nieuwjaar!

Deze zaterdag ochtend was het genieten van alle lekkere geurtjes op de Hoeve. In de kampvuurcirkel waren de gidsen met hun spik-splinter nieuwe helpers bezig om een vuurtje te maken in de kou en regen, terwijl de rest van hun nesten samen naar de Lidl gingen om boodschappen te halen voor drie lekkere soepjes.
Na een vergissing hier en daar in hun zelfgemaakte boodschappenlijstjes ( 4 flessen olijfolie ipv 4 el olijfolie), kon Chil toch alles netjes betalen. Terug op de Hoeve gingen de jongste welpen aan de slag met groenten snijden, ballen draaien, kip plukken en tomaten pureren. Het rook zalig!
Ondertussen buiten mochten de gidsen voor het eerst proberen zelf hun hout te hakken met handbijltjes.. Sommige waren zo sterk dat ze de stokken in een tikje doorhakten. De Helpers leerden alles over hoe het vuur zelfstandig opgebouwd kan worden. De belangrijkste les was nog wel dat vuur minder eng is dan ze dachten, zolang je goed op let wat je doet. (iets met lucifers op hout gooien ipv er voorzichtig bijhouden).
Maar het mooiste van deze opkomst was wel dat we uiteindelijk samen met ons allen in de kampvuurcirkel, ook met de ouders die stonden te wachten, van de soep konden genieten. Want scouting doe je Samen!
...

2 months ago

Welpen

Heel veel kunnen we er niet over kwijt; het geheime recept van onze oliebollen. Maar duidelijk is dat enthousiasme, liefde en heel veel gezamenlijke inzet voor een groot deel de smaak bepalen. En met succes... Lees meer in de Rijswijkse Krant bit.ly/2Ter3I3. Bestel snel op scoutingoba.nl ...

2 months ago

Welpen

De laatste dagen hebben onze vrijwilligers weer en wind getrotseerd om de wijken rondom ons clubhuis te flyeren. Heeft u ook al een folder ontvangen? Dan is het u wellicht ook al opgevallen dat u tegenwoordig ook bestellingen kan plaatsen via WhatsApp.
En mocht het ook regenen tijdens Oud en Nieuw: we bezorgen aan huis!
Fijne dagen!
Www.scoutingoba.nl
+316 577 652 59
...

2 months ago

Welpen

Dit jaar geen Kerstmarkt, maar een opkomst gericht voor onze leden. Bij diverse opdrachten konden zij kerstversiering verdienen om met hun groepje hun eigen kerstboom op te tuigen. Dat is aardig gelukt.
Fijne Kerstdagen en mocht je nog geen oliebollen besteld hebben? Doe dat dan nog even en je steunt er een goed doel mee🙂
...

Load more