Samenwerking is waar het binnen scouting en onze opkomsten omdraait. Bij Scouting De Hoeve werken de jeugdleden samen tijdens de opkomsten om de leukste en mooiste herinneringen te maken.

In 2016 heeft de groep drie kernwaarden bepaald die wij belangrijk vinden binnen het scouting spel van Lord Baden Powell en Scouting Nederland. Deze drie kernwaarden zijn Ontwikkeling, Samenwerking en Avontuur (OSA). De kernwaarden vind je terug in diverse uitingen zoals onze t-shirts, borden/ banners, visitekaartjes en de flyers.

Samenwerking

Scouting doe je samen, al vanaf de jongste leeftijdsgroep bij de Bevers (vanaf 5 jaar) leren de kinderen samen te werken en voor elkaars ideeen open te staan. Iets waar je vanaf die leeftijd en de rest van je carriere veel aan hebt.

Bevers

Bevers doen veel dingen nog alleen en hebben veelal nog niet het oog op ‘een ander’. Tijdens de opkomsten werken de bevers samen en leren zij het belang van het samen dingen doen.

Welpen/ Shanti welpen

Bij de welpen wordt er al meer samen gewerkt. De kinderen zijn ingedeeld in nesten (teams) met een gids (nest oudste) en een helper (assistent gids). De gids en de helper hebben als taak de jongere welpen mee te nemen met activiteiten.

Scouts

Scouts werken, net als de welpen, in teams. Bij de scouts noemen we dat ploegen. Een ploeg heeft een Ploeg Leider (PL) en een assistent (APL). Scouts leren nog meer met hun team samen dingen te doen en op te lossen. Bij de scouts leren de teams ook samen te werken om tot oplossingen te komen.

Explorers

De explorers hebben geen teams meer, maar handelen als een groot team. Een serieuzere aanpak om samen te werken. Explorers hebben een eigen bestuur (voorzitter, penningmeester, secretaris en materiaal beheerder) en zijn zelfstandig bezig hun opkomsten te maken. Explorers hebben ook geen leiding meer, maar begeleiders. De begeleiding zorgt er voor dat de opkomsten in goede banen verlopen

Stam

En dan sta je er alleen voor… Nou ja niet helemaal natuurlijk 😉 De stam maakt en draait zijn eigen programma, gemaakt door de eigen leden. De stam heeft ook een eigen bestuur en voor advies kunnen zij zich beroepen op een eigen adviseur die zorgt dat als ze hulp nodig hebben ze die krijgen.

Plus Scouts/ leiding/ kader

En ben je dan te oud voor de stam en wil je toch nog leuke dingen blijven doen? Dan ben je plus scouts. Het drijvende hart van de vereniging. Plus scouts zijn vaak leiding (net als explorers en stam) en zijn ook ondersteunend aan de vereniging en zetten zich waar nodig in voor de vereniging.

Wat scouts doen, doen ze samen!