Elke week  beleven onze scouts de meest geweldige avonturen tijdens de opkomsten. Vuurtje stoken, hout hakken, bruggen bouwen. Bij De Hoeve gebeurt het allemaal.

In 2016 heeft de groep drie kernwaarden bepaald die wij belangrijk vinden binnen het scouting spel van Lord Baden Powell en Scouting Nederland. Deze drie kernwaarden zijn Ontwikkeling, Samenwerking en Avontuur (OSA). De kernwaarden vind je terug in diverse uitingen zoals onze t-shirts, borden/ banners, visitekaartjes en de flyers.

Avontuur

Alle jeugdleden, leiding, kader en bestuursleden beleven binnen scouting een groot avontuur. 

De Bevers spelen samen met de bewoners van het dorp Hotsjitonia. Elke inwoner heeft binnen de activiteiten gebieden van Scouting Nederland een eigen expertise en eigenaardigheden. Samen met de bewoners beleven ze de leukste, spannendste en leerzaamste avonturen.

Welpen spelen samen in de jungle van het verhaal Junglebook van R. Kipling. De leiding heeft jungle namen met eigen karakters, de wolvenmoeder Raksha die waakt over haar nest, de goed aardige beer Baloe die de kinderen alles leert over de jungle en de meest gevreesde panter Bagheera, vriend van de welpen. 

Scouts maken en beleven hun eigen avonturen, samen met de leiding bouwen zij eigen vlotten, pionier bouwwerken, leren zij hakken en leren ze hoe ze van wat houtkrullen een vuur moeten bouwen. 

Explorers en stam maken echt helemaal hun eigen avontuur. Ze zijn samen verantwoordelijk voor het maken van uitdagende opkomsten waarbij ze hun eigen verhalen en avonturen mee kunnen beleven. 

Echte avonturen kun je niet downloaden