Onze groep

Zo’n 110.000 jongens en meisjes in Nederland willen meer dan alleen kijken naar spanning en sensatie op de buis. Ze willen zelf met leeftijdgenoten avonturen beleven. Weg van huis, weg van school: theorie is prachtig, maar de praktijk is toevallig veel leuker.

Scouting is leuk, avontuurlijk en gevarieerd. In het scoutingprogramma van de Hoeve Ypenburg wordt in samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid van kinderen en jongeren. Scoutingleden leren samenwerken, organiseren, creatief zijn en verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. De Hoeve Ypenburg biedt jongens en meisjes van 5 t/m ±20 jaar elke week een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding. Er is plaats voor iedereen, ongeacht leeftijd, godsdienstige overtuiging, etnische achtergrond of handicap. Dus ook voor jou!

Als het gaat om de 'gewone', bekende scoutingactiviteiten, dan staan we bij de Hoeve voor een redelijk klassieke vorm. Welpen en Shanti-welpen leren knopen leggen. Bij de Scouts leren de kinderen een eigen shelter maken met touw en zeil. Explorers sprokkelen liever zelf het hout voor ons kampvuur. Als het mogelijk is, koken we op een open vuur. Eten doen aan onze zelf gepionierde kamptafel. We dragen allemaal een scoutinguniform. Binnen de speltakken en binnen de groep gelden bepaalde regels en is sprake van een zekere hiërarchie.

Scouting bij de Hoeve Ypenburg is de leukste, meest afwisselende vrijetijdsbesteding. En je hebt er in één klap een lading vrienden en vriendinnen bij! Kom eens langs bij een opkomst en je zal zien hoe leuk het is!

Scouting Hoeve Ypenburg op Facebook